Mimoni: Padouch přichází

(Minions: The Rise of Gru)
Mimoni: Padouch přichází

Nejžlutější a nejúspěšnější animovaná filmová série se vrací do kin v tom naprosto nejzásadnějším momentu. Ve filmu Mimoni: Padouch přichází se konečně dozvíme, jak došlo k nerozlučnému spojení Mimoňů a superpadoucha Grua.

Padoucha Grua všichni znají jako mistra zločinu. Teď se ovšem píšou sedmdesátá léta a Gru je zakomplexovaný dvanáctiletý kluk, který o takové kariéře zatím jen sní ve svém pokojíčku. Šťastnou náhodou jednoho krásného dne narazí na čtveřici naprostých Mimoňů (staří známí Kevin, Stuart, Bob a nováček Otto, což je Mimoň s rovnátky a akutní potřebou obejmutí). I když je to k neuvěření, rychle s nimi najde společnou řeč, postaví s jejich pomocí první padoušské doupě, zkonstruuje první zbraň a naplánuje první tajnou misi.

Cílem téhle akce je stát se členem Šílené šestky, což je mezi padouchy naprostá elita. Pro Grua jsou její členové absolutní ikony a životní vzory, a když je opustí jejich dosavadní lídr, legendární mistr bojových umění Wilda Kopanec, vycítí Gru šanci zabrat uvolněný flek. Pohovor na člena Šílené šestky však nejde vůbec dobře, místo toho, aby se stal jejím členem, má Gru najednou pět všehoschopných nepřátel na život a na smrt. Naštěstí má nové kamarády a ti ho ve štychu rozhodně nenechají. Pod vedením Mistryně Čou začnou trénovat kung fu, protože s Šílenou šestkou se po dobrém vyjít zkrátka nedá.

Délka akce: 88 minut
Rok výroby: 2020
Země původu: USA
Žánr: animovaný

Datum lokální premiéry: 30. červen 2022

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Kyle Balda